O rețetă de jeleu din ingrediente naturale, care conține particule de aur, a fost gândită în România.
Preparatul delicios a fost creat de Adrian Martău, un student la Facultatea de Știința și Tehnologia Produselor Alimentare, care își pregătește lucrarea de diplomă, scrie Agerpres.
Jeleul are arome de portocală, căpșuni și nucă de cocos, care sunt prinse cu un gelifiant natural, pectina.
Cel mai interesant aspect al jeleului sunt nanoparticulele de aur, care dublează durata de valabilitate a produsului, având proprietăți antibacteriene și antioxidante.
Astfel, jeleul poate fi consumat în siguranță și la o săptămână după ce a fost preparat.
Jeleul creat de studentul român conține zahăr în proporție de sub 15 la sută, de două ori mai puțin decât este utilizat în rețetele tradiționale.
Nanoparticulele de aur nu sunt toxice. Proiectul de creare a acestui jeleu cu nanoparticule de aur dezvoltat în România a fost premiat la Salonul Proinvent 2016, primind o diplomă de Excelență și Medalia de Aur cu Mențiune specială.
Sursă: http://greatnews.ro/