Liviu Dragnea i-a jignit rău de tot pe românii din afara țării! Liderul PSD i-a numit fantome. Prezenţa la vot la alegerile locale din 5 iunie a fost una mare, dacă se ia în calcul procentul format din românii care trăiesc efectiv în ţară, a declarat luni preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

“Dacă discutăm despre prezenţa la vot, luând în calcul şi fantomele, într-adevăr prezenţa a fost mică. Dacă discutăm de prezenţa la vot în mod real, procent calculat din românii care trăiesc în mod efectiv în România, prezenţa a fost mai mare. În opinia mea, dacă am calcula numărul de români prezenţi la vot din numărul total de români care trăiesc efectiv în România, pe ţară cred că ne ducem la aproape 60%, ceea ce înseamnă un procent foarte mare. În Bucureşti, prezenţa, la fel, calculată din bucureştenii care trăiesc efectiv în Bucureşti, lăsându-i la o parte pe cei care trăiesc în alte ţări, cred că sărim de 40%, mergem undeva spre 45%”, a afirmat Dragnea într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă votul de la locale a fost antipolitic, Dragnea a acceptat parţial acest lucru.

“Trebuie să spunem că a fost şi un vot împotriva partidelor politice, cu o singură excepţie, PSD-ul. Asta arată că tot ceea ce am făcut noi în ultimele opt-nouă luni de zile, abordarea politică pe care am avut-o, faptul că am înţeles din timp, primii şi se pare că singurii, în ce direcţie şi cu ce viteză se schimbă societatea, ce aşteptări au oamenii, a făcut ca noi să avem această victorie zdrobitoare în Bucureşti. Este un prim pas – procesul de modernizare a partidului nostru nu este finalizat, este un proces greu, destul de dificil, dar care va continua. (…) Da, a fost şi un vot împotriva partidelor politice, dar faptul că PSD-ul a avut şi această victorie şi în Bucureşti şi în toată ţara arată că oamenii au perceput că PSD-ul este singurul partid care a început efectiv să înţeleagă ce se întâmplă în societate”, a susţinut Liviu Dragnea.

Întrebat cine sunt “fantomele”, Liviu Dragnea a precizat că a fost o figură de stil. “Asta am spus-o din 2012, de la referendum, când s-a calculat cvorumul. Cvorumul s-a calculat tot aşa numărându-i şi pe românii care nu locuiesc efectiv în România. Dacă s-ar fi calculat aşa cum de fapt prevedea legea, şi Curtea Constituţională în prima decizie, până să apară celebra erată, a şi explicitat că se calculează cvorumul din românii care trăiesc efectiv în România, atunci referendumul ar fi fost validat. La asta m-am referit”, a precizat preşedintele PSD, scrie agerpres.ro.

Articole recomandate!

1 COMENTARIU

  1. Fiecare politician, inainte de a vorbi, ar trebui sa se ascunda undeva si sa se priveasca in oglinda si in fundul sufletului pe care il mai are. Daca este multumit de el cum arata,in exterior cat si in interior, inseamna ca a depasit cutumele trecutului. Orice om politic, mai devreme sau mai tarziu va ajunge la groapa de gunoi a trecutului. Sucaces

  2. NOO, NUI BAI LASA-L PE ACST DLSA ZICA CE O VRE DAR A SIMTI PSDEULL PE PIELEA LUI CE INSAMNA FANTOMELE CUM ZICE DRAGNEA MINTENAS VIN PAR;AMENTARELE SI ATUNCI OM AVE DREPT DE VOT SI NOI ROMANII DIN DIASPORA SI ATUNCI NE-OM SOCOTI MAI BINE. CE NU STIE DRAGNEA CA ROMANUL DIN DIASPORA ESTE FRIPT LA INIMA LUI DE DOR DE TARA SI CUM OM PUTEA SI NOI O SA RASPUNDEM LA PARLAMENTARE

  3. Un nesimțit! În primul rand psd-ul a castigat la alegerile locale deoarece la aceste alegeri poate manipula si cumpăra usor oameni (cu o punga de zahar una de făină si o sticlă de ulei, bătrâni sunt usor de cumpărat)! Si asa zisele fantome au plecat din tara datorită psd-ului, pt ca din 1990 numai psd-ul a fost la putere si se vede cât de mult au ajutat ei tara română! PSD=HOTIIIIIII!!! Dragnea rusine esti un cretin!

  4. IN MARE MASURA,ARE DREPTATE! PT CA NOI,CEI DE AFARA SANTEM NISTE ZOMBI RUPTI DE REALITATE SI ACASA SI IN TARA UNDE LOCUIM,DAR CU AERE CA STIM TOTUL PT CA SUNTEM “AFARA”,CHIAR DACA AFARA SUNTEM HOTI,PROSTITUATE,SPALAM BABE LA KUR,SAU ORICE ALTCEVA DIN MUNCA CEA MAI DE JOS!!!!!!! CAND VENIM ACASA NE DAM MARI,CHIABURI,SI ATOTSTIUTORI!!!! CA-ASA-I ROMANUL!!!! LE STIE PE TOATE,PANA O IA PESTE MOACA!!!! IN REALITATE SANTEM A NIMANUI SI NE DOARE FIX IN PIX DE CEEA CE SE INTAMPLA IN LUME,LUPTAM DIN GREU SA RAZBIM,INDIFERENT DE METODE,CA SA NE PUTEM FANDOSI O LUNA PE AN IN FATA CELOR NECAJITI DIN TARA!

  5. Cred ca nu este corect ca acest site sa manipuleze. Felicitari celor care au castigat alegerile locale indiferent de partidele din care fac parte. Am crezut ca acest site este un site romanesc nu unul anti PSD, anti-PNL, etc, etc. Cred ca ar fi bine ca romanii sa fie uniti dicolo de opiniile politice. In fond, cred ca Romania are nevoie de partide si lideri politici puternici pentru a fi in stare sa conduca Romania. Daca romanii vor fi dezbinati, tara va fi condusa de ambasadori ale unor tari precum Olanda, SUA sau de birocrsti de rangul 4 aflati in solda marilor corporatii cum sunt Ciolos, Pruna si toti cei din actualul guvern de tehnocrati. Daca nu va place PSD-ul alegeti partidul lui Nicusor Dan care este sponsorizat de Soros si veti vedea singuri rezultatele.

  6. fantomele astea produc o gramada de bani din care o foarte buna parte sant trimisi in tara…..FANTOMELE POLITICE DIN TARA CE PRODUC???? doar DAUNE in bugetul tarii….

  7. A fost gura păcătosului. I-a scăpat un adevăr. Fantomele pot fi morții și dispăruții de pe listele de votanți, neactualizate din „întâmplare”. Declarațiile astea arată că nu avem nici o speranță de la actuala clasă politică. Sunt mirat, că atât cât sunt ei de șulfe bătrâne în politică și în manevre, încă nu au înțeles că și de data asta a fost o victorie conjuncturală. Când vor ieși din scena vieții generația electoratului îmbătrânit și fidel PSD, vor sfârși la lada de gunoi a istoriei. Deocamdată tineretul este blazat, dar comportamentul politico-penal al politrucilor de azi creează în mentalul colectiv înclinații extremiste, care vor refula imediat ce va apare acea forță care va promite marea-cu-sarea prin metode abrupte și mai puțin democratice. Ăștia de azi nu realizează că își sapă singur groapa. PNL urmează soarta PNȚCD. Peste ceva timp va urma PSD. Pentru că nu se poate construi nimic durabil pe ură. Vor veni în toamnă ca să împartă iar țara între primarii lor și restul lumii. Declicul care va tulbura strada îl va constitui punerea pe linie moartă a DNA. Că asta se clocește acum.

  8. Coruptilor, mincinosilor, falsilor, oameni fantoma care sunt plecati afara , sunt plecati de dragul lumii? poate da, dar foarte foarte putini, dar majoritatea au plecat pentru ca tara asta, adica voi astea de sus, nu ati oferit nimic, nu ati schimbat nimic in toti anii astea, absolut nimic, nesimtitiilor!!

  9. Intoxicatii!!!!!!!!! am vazut emisiunea si nu s-a referit la romanii din afara ci la cei care erau pe liste dar care practic ori mai sunt in viata ori…dar cu propaganda tineti-o tot asa ca romanii nu sunt prosti chiar si astia care nu voteaza cum dor unii

  10. Suntem “fantome” din cauza unor guverne inepte. Nimeni nu pleaca din tara natala de prea mult bine sau dintr-o abundenta incredere in sistemul politic si administrativ. Pe de alta parte, daca votam, inseamna ca vrem sa ne implicam intr-un fel la soarta Romaniei si ca nu am renuntat complet la ideea ca se mai pot face schimbari radicale, in bine si in plus, avem o perspectiva imbogatita de experienta in alta sisteme… Defapt, majoritatea romanilor din strainatate nu sunt fantome, desi unii guvernanti ai Romaniei ar vrea sa ii puna in acessta pozitie neputincioasa ptr a-si face propriile jocuri de manipulate interna.