in ,

Oraşul din România care rivalizează cu destinaţii de vacanţă precum Viena, Nancy sau Budapesta

În urma unui amplu program de refacere arhitecturală şi a investiţiilor masive în dezvoltare, Oradea a devenit una dintre destinaţiile preferate de vacanţă ale turiştilor din România şi nu numai.

Oradea este printre puţinele oraşe din Romania care poate rivaliza cu destinaţii de vacanţă precum Viena, Budapesta sau Nancy, fiind inclus totodată în renumita reţea arhitecturală Art Nouveau, în care mai sunt incluse oraşe precum Barcelona, Bruxelles sau Glasgow.
Bisericile si palatele din Piaţa Unirii, zona centrală a oraşului sunt dovada clară că Oradea îşi merită locul în topul destinaţiilor de vacanţă. Acestea îmbină şapte stiluri arhitecturale: baroc, clasicist, eclectic, istorizant, secession, romantism și neo-romanesc.
oradea-piata-unirii
Palatul Vulturul Negru – o construcţie arhitectonică formidabilă, realizată în stilul Secession
oradea-palat
Construit în locul vechiului han „Vulturul Negru”, complexul urma să includă un teatru, săli de bal, un cazino şi birouri.
Palatul Vulturul Negru se distinge prin pasajul în forma de Y si cele trei intrari, decorate cu motive florale şi vitralii.
Sursa: http://www.descopera.ro/descopera-in-romania/15522668-orasul-din-romania-care-rivalizeaza-cu-destinatii-de-vacanta-precum-viena-nancy-sau-budapesta

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!