in

„Piramida Energetică” a Sfinxului apare în fiecare an pe 28 noiembrie

În fiecare an pe data de 28 noiembrie, pe Platoul Bucegilor, are loc un fenomen  ciudat. Oamenii spun că o singură dată pe an soarele apune peste munți, formând o piramidă magică, care are puteri vindecătoare.

În această zi, în jurul orelor 16 se spune că razele soarelui formează un efect de lumină, interpretat drept o piramidă magică plină de energii puternice pe care doar iniţiaţii le pot simţi. Cei care vor să urce până la Sfinx sunt sfătuiţi să fie îmbrăcaţi cu echipament adecvat temperatorilor extrem de scăzute, sub 5 grade Celsius. În plus, este bine să fie dotaţi cu lanterne pentru că la întoarcere traseul se va face pe întuneric.

Salvamontiştii  şi jandarmii montani sunt în alertă pentru a supraveghea turiştii care vor ajunge joi pe Platoul din Bucegi.

În fiecare an, zeci de oameni se adună pe data de 28 noiembrie pe Platoul Bucegi, să vadă minunea naturii. Despre munţii Bucegi, specialiştii spun că sunt un punct energetic foarte puternic, mai puternic decât oricare altul din România.

De ei se leagă o mulţime de legende care au la bază întâmplări mai mult sau mai puţin explicabile. Despre Sfinx se spune că este punctul în care se adună mai multe şuvoiuri de energie, iar mulţi au povestit că au văzut în jurul acestei formaţiuni care seamnănă cu un cap de om pe care se află o cuşmă de dac lumini bizare şi scântei apărute de nicăieri.

„Piramida Energetică” a Sfinxului: fenomenul rar care adună sute de curioşi pe platoul Bucegi Un fenomen ciudat are loc în fiecare an, la data de 28 noiembrie, când zeci de oameni urca pe Platoul Bucegilor, la celebrul Sfinx ca să vadă, la apus, cum razele soarelui contruiesc o piramidă energetică, în jurul chipului sculptat în piatră.Unii cercetatori spun că Sfinxul ar fi cel mai vechi dintre simbolurile noastre sacre. A existat şi pe vremea regatelor dacice care îl venerau pe Zalmoxis.

Fenomentul ciudat care adună în fiecare an, în ziua de 28 noiembrie, zeci de oameni în faţa uriaşului ar fi legat, de o legendă. Ar fi apărut în ziua în care Decebal şi-a ucis fiul, chiar în acest loc, ca sacrificiu ritualic, pentru a-l trimite ca mesager zeilor. 


Citește mai mult: tvpartener.ro

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!