in

Ia românească se poartă în echipa Chanel!

„Directorul de textile de la Chanel poartă ia românească din Moldova” aflăm de la site-ul nonamefashion.eu. „Kim Young-Seong,  omul prin care trec toate tiparele și modelele de textile şi omul care decide, alături de Karl Lagerfeld, ce materialele şi ce imprimări se folosesc în colecţiile Chanel, poartă măreaţa ie românească. „Kim poartă un model din Moldova de la Casa Cristea.”

rosu-si-bej-frontal-900-sh

Foto: le țesută de Casa Cristea

 

stella-tennant

 

Kim Young-Seong vine cu ideile și propunerile pentrutoate tipurile de materiale utilizate pentru noile colecții Chanel. Chiar dacă utilizați aceeași schiță de design pentru a face haine, odată ce ați schimbatmaterialul, produsul final este complet diferit. Treaba mea este de a fi creativă atunci când mă uit lațesături, și trebuie să-mi folosesc imaginațiacreatoare în proiectarea pieselor de îmbrăcăminte.” spune Kim.

Kim s-a alăturat grupului Chanel în 1998. După ce a absolvit Universitatea Națională Pusan cu o diplomă în literatura franceză, ea s-a mutat la Paris și a lucrat inițial ca interpret. A intrat în industria modei după ce a studiat la Academia Americană din Paris. O firmă de modă a fostimpresionată de munca ei de la expoziția de absolvire a Academiei și a luat-o ca intern. Dupăce a câștigat experiență într-o serie de alte companii, s-a alăturat grupului Chanel. Gustul săuartistic pentru materiale și țesături i-au adus poziția de director.

Nu mai este o noutate: marii designeri ai lumii sunt influențați de simbolurile străvechi ale portului național din România. Popularitatea Iei este de necontestat în ultima perioadă. Ca de obicei, doar autoritățile din țară sunt cele care nu consideră că ar trebui să se preocupe de obținerea unei recunoașteri la nivel internațional a Iei. Nu va trece mult pâna când alte țări vor prelua această bluză și își vor trece amprenta personală peste ea, așa cum s-a întâmplat și cu alte valori românești … !

2010021600177_1

Karl Lagerfeld și Kim Young-Seong (foto chosun.com)

 

Karl Otto Lagerfeld, născut la 10 septembrie 1933 în Hamburg, este un designer vestimentar, fotograf și costumier german. Este    unul dintre cei mai importanți creatori de modă ai sfârșitului de secol XX. Este în prezent directorul de creație al caselor de modă Chanel,  Fendi și propria-i firmă.

Sursa: cunoastelumea.ro

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!