in

Românii au luat cu asalt ambasada SUA. Ce mesaje i-au lăsat lui Klemm după ce s-a pozat cu steagul secuiesc

Gestul lui Hans Klemm de a se fotografia cu mana pe steagul secuiesc nu a primit nicio replica din partea lui Klaus Iohannis sau Dacian Cioloș. Nici MAE nu a avut o reacție în fața acestui fapt deosebit de grav.

Nu este însă primul derapaj al unui oficial american la adresa românilor, ceea ce ne poate duce cu gândul că aceste fapte sunt premeditate, au un scop. Vom vedea care este acesta. Chiar în ziua în care Republica Moldova sărbătorea independența, ambasadorul SUA la Chișinău a fost extrem de tranșant: „Moldova trebuie să rămână un stat suveran și independent în cadrul unor granițe sigure. Alăturarea României de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau pentru orice alt motiv, nu este o alegere practică și nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici în Moldova”, a spus James Pettit.

Românii au taxat gestul Hans Klemm și au intrat pe pagina de Facebook a ambasadei SUA la București pentru a-i transmite mesaje după gestul de la Sfântu Gheorghe.

„Excelența Sa, Ambasadorul SUA la București, a adus o uriașă ofensă României !!! Această gafă diplomatică este impardonabilă și mi-a adus aminte că Excelența Sa. Ambasadorul, este de etnie germană. (Germania ne-a procopsit cu hitler). RUȘINE!!”, a scris Florea Dimitriu.

„Dar fotografia în care te pozezi cu drapelul secuiesc la Sfântu Gheorghe de ce nu ai tupeul să o afișezi pe această pagină domnule Klemm? Ale cui jocuri faceți? Ne sfidați cu nesimțirea voastră în inima României? RUȘINE! Să se schimbe odată Președintele SUA și să plecați de aici că sunteți iude, nu prieteni!”, este mesajul lui Gabriel Mihăilă.

„Draga Ambasada. Daca ambasadorul Romaniei in SUA ar fi mers in Texas si s-ar fi fotografiat cu membrii KKK si cu steagul secesionist ambasada SUA ar fi reactionat? Ar fi salutat aceasta initiativa? nu de alta dar cam asta este echivalentul fotografiei domnului Klemm tinand in mana steagul secuiesc. Ultimele actiuni americane din Romania si Moldova au un caracter vadit anti romanesc. Nu mi se pare ok”, a spus Dobre Alexandru.

„Niste tradatori… cu niste ambasadori incompetenti si lipsiti de bunul simt istoric… Daca stiti sa va injunghiati partenerii pe la spate, in propria lor casa, nu sunteti cu nimic mai presus de ciuma rosie neocomunista venita de la Est. Shame on you!!!”, a scris Cătălin Dima.

„Dle ambasador al SUA, vi se pare ca steagul Romaniei seamana cu steagul unui asa zis tinut secuiesc? Va rugam nu mai faceti asemenea ” confuzii” , fiindca democratia nu inseamna sa jignesti sentimentele populatiei majoritare romanesti.
Speram sa nu se mai intample, fiindca s-ar putea sa reevaluam pozitia tarii dvs ca aliati. Daca sunteti aliati, va rugam nu ne jigniti si suparati la noi acasa.
Daca nu va place Romania asa cum este, o tara in care puteti calatori peste tot, aveti dreptul sa optati pentru o alta ambasada, oriunde doriti. Cu stima, un ardelean suparat”, a scris Danciu Ioan Viorel.

„Pentru treaba cu steagul secuiesc să îi fie rușine! Nici el nu și-a făcut temele ca și Ambasadorul SUA în Moldova? Ori nesimțiți și ne educați ori vreți să rupeți țara în bucăți”, a scris Marius Tritean.

„De ce ati facut asta,dle ambasador ?! Ce mesaj ati vrut sa ne transmiteti ?! Din pacate,ati reusit sa alimentati sentimentul anti-american la o cota cum n-a fost niciodata in ultimii 70 de ani ! Shame on you,Mr. Ambasador!”, a scris Florin Trandafir.

Sursa: http://www.activenews.ro/stiri/Romanii-au-luat-cu-asalt-ambasada-SUA.-Ce-mesaje-i-au-lasat-lui-Klemm-dupa-ce-s-a-pozat-cu-steagul-secuiesc-Niste-TRADATORI-Daca-stiti-sa-va-injunghiati-partenerii-pe-la-spate-in-propria-lor-casa-nu-sunteti-cu-nimic-mai-presus-de-ciuma-rosie-136464

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!