in

Vacanța de Revelion 2017: 15 idei de concediu în România

Vacanța de Revelion este și mai frumoasă dacă o petreci alături de cei dragi într-o destinație spectaculoasă. România se mândrește cu o mulțime de locuri minunate perfecte pentru a intra în Noul An într-o atmosferă de neuitat. Așadar, fie că vrei să petreci Revelionul într-un oraș unde petrecerea inundă străzile, la munte sau într-o stațiune de vis, noi îți prezentăm 15 destinații din România perfecte pentru vacanța de Revelion.

Vacanța de Revelion în Brașov

Brasov, Romania – January 1, 2012: New Year fireworks in Brasov old city center, Romania

Brașov este considerat cel mai frumos oraș din România așa că nu putea lipsi de pe lista noastră. În timpul sărbătorilor de iarnă, străzile din Brașov sunt decorate cu mii de luminițe ce creează o atmosferă magică. Dacă ai noroc și ninge în această perioadă, Revelionul tău în Brașov va fi de vis. Piața Sfatului din Brașov este centrul distracției. Acolo au loc în fiecare an diverse concerte de toate genurile, iar petrecăreții se pot încălzi cu o cană de ceai sau vin fiert de la căsuțele din Târgul de Crăciun aflat în aceeași locație. Când ceasul bate miezul nopții, cerul Brașovului prinde viață cu un spectaculos foc de artificii.

 

Vacanța de Revelion în București

De Revelion, în București au loc cele mai multe și variate evenimente. Capitala găzduiește o sumedenie de concerte pentru toate gusturile, iar petrecăreții pot alege dintre sute de cluburi, baruri, restaurante sau sali de evenimente ce organizează petreceri tematice pentru noaptea de Revelion. Dacă vrei să întâmpini Noul An în aer liber, aproape fiecare sector din București organizează petreceri și concerte spre deliciul bucureștenilor, dar și al turiștilor. Cel mai important moment al serii este, bineînțeles, spectacolul de artificii care atrage toate privirile.

Vacanța de Revelion în Mamaia

De ce să nu întâmpini Noul An la mare. Mamaia este destinația favorită a petrecăreților din toată țara în orice sezon, dar, de Revelion, perla litoralului românesc se transformă într-o mare petrecere. Cluburile și barurile din Mamaia organizează petreceri de pomină, iar primele momente ale noului an le poți petrece chiar pe plajă, cu un pahar de șampanie, urmărind artificiile. Ce poate fi mai frumos de atât?

Vacanța de Revelion în Bușteni

Dacă vrei să și schiezi în vacanța de Revelion, atunci nu ai cum să dai greș cu Bușteni. Acest fermecător oraș îți oferă o sumedenei de opțiuni pentru noapte dintre ani, hotelurile și localurile din Bușteni întrecându-se în a organiza cele mai distractive petreceri. A doua zi, poți schia sau poți face drumeții prin unele dintre cele mai pitroești locuri din România. În apropiere de află Babele și Sfinxul, dar și Cascada Urlătoarea. Tot în Bușteni poți vizita și casa scriitorului Cezar Petrescu, precum și minunatul Castel Canatacuzino.

Vacanța de Revelion în Arieșeni

Arieșeni, în Munții Apuseni, este o altă destinație minunată pentru vacanța de Revelion. Această stațiune montană este ideală pentru cei care își doresc să se bucure de frumusețile naturale și nu doar de petrecerile din noapte dintre ani. Arieșeni se află chiar în mijlocul a o mulțime de atracții turistice de excepție, astfel încât îți va fi greu să decizi în ce direcție să mergi prima dată. Așadar, dacă vremea ține cu tine, noi îți recomandămGhețarul de la Scărișoara, Cetățile Ponorului sau Cascada Vârciorog. La 10 kilometri de Arieșeni se află Telescaunul Piatra Grăitoare, cu care poți ajunge imediat pe unele dintre cele mai bune pârtii de schi și snowboarding din România. Noaptea dintre ani poate fi petrecută chiar și pe pârtie cu șampanie sau vin fiert și multă voie bună.

Vacanța de Revelion în Iași

La Iași petrecerea de Revelion are loc chiar în fața Palatului Culturii. Acolo, în fiecare an se organizează concerte de excepție, iar imediat după miezul nopții miile de petrecăreți își țintuiesc ochii pe cer pentru a admira focurile de artificii ce durează minute în șir. Începrea noulu an este motivul perfect pentru ieșeni de a organiza diferite petreceri nebune, așa că nu îți vor lipsi opțiunile pentru un Revelion de neuitat în Iași.

Vacanța de Revelion la Predeal

Împătimiții muntelui își pot petrece vacanța de Revelion la Predeal, o destinație de munte clasică, care și-a păstrat farmecul său specific. Predeal este orașul situat la cea mai înaltă altitudine din România, având mai multe pârtii de schi cu diferite grade de dificultate. Așadar, la Predeal noul an te poate găsi la înălțime.

Vacanța de Revelion la Stâna de Vale

Stâna de Vale este una dintre cele mai frumoase stațiuni din România, în orice perioadă a anului, dar pe timp de iarnă acest loc minunat din Apuseni devine cu adevărat magic. Aici te poți relaxa și îți poți încărca bateriile într-un decor natural de vis, astfel încât să fi pregătit pentru noul an. Multe hoteluri din Stâna de Vale îți oferă diferite tipuri de tratamente, inclusiv masaje și băi cu plante. Tot în această stațiune minunată poți schia sau face diferite drumeții fie mai lungi până la Cascada Iadolina, fie ceva mai scurte până la Izvorul Minunilor sau Mănăstirea Stâna de Vale.

Fotografie preluata de pe locuri-nevazute.info. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei.

Vacanța de Revelion la Fundata

Dacă vrei să petreci cumpăna dintre ani într-un mod mai simplu, dar fermecător, îți recomandăm o vacanță în comuna Fundata din județul Brașov. Aici poți avea parte de un concediu liniștit într-un peisaj rural fermecător, cu cel mai curat aer și, în același timp, poți fi martor la cele mai fascinante tradiții și obiceiuri de Revelion din Transilvania, care au fost păstrate în această zonă de secole.

Vacanța de Revelion la Vatra Dornei

Vatra Dornei este o altă destinație de Revelion ideală pentru cei care visează la o vacanță relaxantă. Acesta este unul dintre cele mai frumoase orașe din Bucovina, care se mândrește și cu ape minerale cu proprietăți curative, dar și cu pârtii de schi și nenumărate oportunități de distracție. Dacă vrei să întâmpini noul an pe pârtie, poți face acest lucru în Vatra Dornei, care are patru pârtii de schii cu grad ușor sau mediu de dificultate.

Orașul în sine este animat în orice moment al anului, dar de sărbători Vatra Dornei prinde viață. Aici turiștii pot face plimbări cu sania, trăsura sau ATV-uri, pot participa la expoziții cu vânzare de produse tradiționale sau pot face plimbări în parcul central care, de obicei, găzduiește și un patinoar cu nocturnă.

Vacanța de Revelion în Beliș

Comuna Beliș din județul Cluj este un alt loc deosibeit unde poți petrece o vacanță de Revelion frumoasă. Aflată pe malul lacului Fântânele, la mai puțin de 60 de kilometri de Cluj-Napoca, comuna Beliș și-a păstrat farmecul rural de altădată, iar perioada sărbătorilor de iarnă este momentul perfect pentru a descoperii cutumele și obiceiurile străvechi din această parte a țării. În plus, iarna zona de o frumusețe rară se transformă într-un adevărat tărâm magic cu păduri de rășinoase acoperite cu zăpadă, ce se reflectă în marea sclipitoare de gheață a lacului.

Vacanța de Revelion la Borșa

Deși majoritatea iubitorilor de munte se îndreaptă spre stațiunile de pe Valea Prahovei sau din Retezat, în România există o mulțime de alte zone montane de excepție unde vacanța de Revelion poate fi de neuitat. O astfel de destinație este Pietrosul Rodnei, mai exact orașul Borșa din Maramureș. În zonă sunt mai multe pârtii de schii chiar și pentru cei avansați, dar adevăratul farmec al regiunii este peisajul incredibil.

Dacă vremea este permisivă, poți face drumeții sau poți escalada Pietrosul Rodeni, cel mai înalt vârf din Carpații Orientali, poți vizita lacurile glaciare Iezer și Buhăiescu sau Cascada Cailor, cea mai mare cădere de apă din țara noastră. De asemenea, în apropiere de Borșa vei putea vizita o sumedenie de mănăstiri pitorești dintre care noi îți recomandăm Mănăstirea Prislop și Mănăstirea Sfântului Nicolae. La 23 de kilometri de Borșa se află și Pasul Prislop, cel mai înalt pas din România, unde piesajul este spectaculos.

Fotografie preluata de pe jurnalmm.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei.

Vacanța de Revelion la Cheile Bicazului

Dacă vrei să te delectezi cu peisaje minuante încă din primele momente ale noului an, noi îți recomandăm o vacanță de Revelion la Cheile Bicazului. Cazează-te în orașul Bicaz și petrece-ți concediul printre cele mai spectaculoase panorame din România. Nu uita să faci drumeții până la barajul Bicaz și la Lacul Roșu, cel mai mare lac natural montan din țara noastră. Totuși, Cheile Bicazului sunt adevăratul motiv pentru o excursie în acest loc, care, pe timp de iarnă, formează un peisaj și mai impresionant.

Vacanța de Revelion în Timișoara

Timișoara este o altă destinație interesantă pentru vacanța de Revelion, mai ales pentru cei care vor să-și petreacă noaptea dintre ani într-un loc cu multă distracție. Și în Timișoara se organizează o mulțime de evenimente interesante, cea mai mare distracție fiind chiar în centrul capitalei Banatului, în Piața Victoriei. Pe scena amenajată în fața Operei au loc diverse concerte, iar Târgul de Crăciun din Timișoara, ce durează până la finalul primei săptămâni din noul an, le oferă petrecăreților o multitudine de băturui și bunătățuri tradiționale care să-i ajute să se încălzească.

Bineînțeles, petrecerea de Revelion va culmina cu un spectaculos foc de artificii ce poate fi admirat chiar din fața Catedralei Mitropolitane din Timișoara sau de pe malurile canalului Bega. Cei care vor să se ferească de firg, pot inaugura noul an la una dintre nenumăratele petreceri organizate de cluburile și resturantele din oraș.

Fotografie preluata de pe radiotimisoara.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei

Vacanța de Revelion la Straja

O altă stațiune montană perfectă pentru o vacnață de Revelion, dar și pentru schi este Straja, în județul Hunedoara. Aici ai la dispoziție 12 pârtii de schi, dintre care cinci sunt dotate cu instalații nocturne, astfel că Straja este locul perfect dacă îți dorești să întâmpini noul an pe schiuri. Pentru o experiență mai deosebită poți vizita și Schitul Straja, a cărui intrare se face printr-un tunel de 57 de metri în care se află icoane cu toți sfinții dispuse în ordine cronologică, după calendarul creștin.

 

Sursa: http://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-vacanta-de-revelion-15-idei-de-concediu-in-romania

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!