in

Cameron: Paradoxal, nu avem prea mulți români și bulgari, ci prea mulți italieni, spanioli și francezi

Premierul Marii Britanii, David Cameron, susține că problema imigrației din țara sa a luat-o pe o panta greșită, și că nu numai românii sau bulgarii vin în număr mare, ci și imigranți din țări europene importante.

La conferinta Partidului Conservatorilor care are loc zilele acestea in Birmingham, Cameron a anuntat ca va cere renegocierea statutului Marii Britanii inUniunea Europeana, insistand pentru impunerea mai multor controale la frontiere si puteri mai mari pentru a restrictiona imigratia provenind din continent, scrie Blitz Quatidiano..

Premierul a declarat ca va depune eforturi pentru o derogare de la normele privind „libertatea de miscare”, care permite acum cetatenilor europeni, inclusiv multor italieni, sa vina pentru a lucra inMarea Britanie.

„Economia noastra a crescut mult mai rapid decat cea a altor tari europene. In mod paradoxal, nu avem multi imigranti din Romania si Bulgaria, ci un numar mare de italieni, spanioli si francezi”, a spus David Cameron.

„Marea Britanie este de o mie de ori mai importanta decat UE. Sa fim sinceri, Uniunea nu functioneaza corect pentru noi acum”, a mai adaugat David Cameron.

Sursa: ziare.com

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!