in

Un cuplu de americani insultă Clujul și România într-un clip postat pe youtube. Polițistul Marian Godină reacționează.

Un cuplu de americani a efectuat o vizită în România, mai precis la Cluj Napoca, iar în urma călătoriei au postat un video pe youtube unde au criticat vehement țara noastră: yankeii se plâng de transport și cazare, dar și de mirosul românilor.

Titlul video-ului este mai mult decât sugestiv: ‘Cluj Napoca, România, Transilvania?! – Lung, fierbinte și urât mirositor’. În clip, bărbatul spune că în România, „indicatoarele sunt greșite, oamenii sunt greșiți, totul este greșit”.

Cuplul de turiști sosiți de peste ocean realizează un videojurnal de călătorie prin toată Europa și până acum au mai filmat episoade în România, nu la fel de critice. Vizita acestora la Cluj vine după un popas în Croația, despre care spun că este raiul pe pământ, în comparație cu ceea ce au găsit în țara noastră.

Polițistul Marian Godină a reacționat pe Facebook, criticând atitudinea americanilor, dar și pe a românilor dispuși cu prea mare ușurință să-și înjure țara.

„Ba chiar m-am și uitat la videoclipul celor doi turiști simandicoși. Nu le place România, iar tanti aia strigă la final că vrea să o taie cât mai repede din țara noastră. E o țară urâtă, oamenii miros urât, condițiile sunt foarte precare, cearșafurile și pernele sunt slinoase, camera de hotel e plină de gângănii.

În filmarea lor, eu nu am văzut vreo gânganie, însă am putut deduce că mirosul nu era de levănțică, din moment ce înșiși sensibilii regizori afirmă că sunt pe drumuri de câteva ore. Sunteți convinși că nu de la voi provenea putoarea?
Am citit și comentariile românilor, anticipând că oamenii vor fi revoltați de filmul americanilor. N-am avut dreptate. Mulți români le dădeau dreptate și își denigrau propria țară, parcă cu mai multă înverșunare decât cei doi americani. Ba chiar spunea o doamnă că trebuie să recunoaștem că România e o țară de lumea a treia cu 90% oameni second hand, leneși, nespălați, analfabeți, hoți etc. Sunt convins că doamna făcea parte din restul de 10%.
Mie îmi place țara asta. E țara în care avioanele nu au prostul obicei să aterizeze prin clădiri, dezaxații nu umblă cu automate prin licee împărțind gloanțe la întâmplare, nu prea explodează bombițe, iar la noi „kamikaze” e doar denumirea unei reviste.

Pe lângă toate astea, faptul că mă așez în tren lângă ‘nea Ghiță care vine de la câmp și nu miroase chiar a Invictus, mi se pare mizilic. Iar dacă m-ar deranja, mi-aș lua bilet la clasa 1. Sper că au plecat ăștia doi de pe la noi și mai sper că s-a găsit un român care să-i trimită acăsucă la ei, spunându-le o românească englezească tradusă ad litteram, fără norme gramaticale:”Go in your mother’s church!” ”

Sursă: http://www.activenews.ro/stiri-social/Un-cuplu-de-americani-insulta-Clujul-si-Romania-intr-un-clip-postat-pe-youtube.-Politistul-Marian-Godina-reactioneaza-si-sterge-pe-jos-cu-compatriotii-lui-Barack-Obama.-MESAJUL-pe-care-ar-trebui-sa-l-priceapa-toti-romanii-136142

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!