in

Dan Puric: „România este o ţară distrusă sufleteşte”

Dan Puric este unul dintre cei care iau atitudine atunci când li se pare că ceva nu merge cum ar trebui în România, iar cuvintele sale sunt mereu ascultate cu interes.

Invitat aseară la emisiunea „Sub semnul întrebării”, moderată de către Robert Turcescu, actorul şi regizorul Dan Puric a făcut o analiză a sufletului României:

„Este distrus. De asta am şi scris-o („Suflet românesc”, apărută în 2013), din dorinţa mea de a-l reface. A mea personală, căci mă doare. E jefuit, suntem jefuiţi în ce suntem mai buni. Înainte să ne jefuiască ăştia ţara, te jefuiesc de modele, de valori, nu mai ai încredere. Tu ai mai prins ceva valori, eu am prins chiar şi în comunism pentru că ştiam că alea interzise sunt alea bune”, i s-a confesat autorul lui Robert Turcescu.

„Acum nu îţi mai dai seama, este vraişte din punctul ăsta de vedere. E o ţară distrusă sufleteşte, suntem pe o muchie periculoasă, limită. Cineva îmi spune să stau liniștit căci nu ştiu ce e dincolo. Eu zic că noi suntem alţii. Nu generalizaţi. Dacă nu aveam cei 2.000 de ani de creştinism, dacă nu aveam acea tărie sufletească, nu rezistam. Nu poţi să faci faţă la oceanul de mizerabilitate care vine peste noi din punct de vedere sufletesc dacă nu ai nişte repere bine stabilite şi o credinţă puternică”, consideră Dan Puric.

„Fiecare neam de pe suprafața pământului trebuie să aibă dragoste de sine, dar vizavi și de celălalt. O cunoștință a valorii. Cu cât ești mai național, cu atât ești mai diferențial. Pentru că întotdeauna dialogul s-a făcut pe diferențe. Mă duc la unguri sau la turci ca să văd că sunt diferiți și să le admir diferențele. Nu mâncăm peste tot McDonald’s”, a completat acesta. 

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.