in

Locul din România unde oamenii ştiu cu 4 zile înainte cum va fi vremea. Care e explicaţia fenomenului

Vrei să-ţi programezi vacanţa în funcţie de vreme? Dacă prognozele meteo de la TV sunt printre cele mai imprevizibile, există un loc în România unde oamenii ştiu exact cum va fi vremea cu patru zile înainte. Nu vorbim despre niciun fenomen paranormal, deşi în zonă circulă legende şi poveşti despre mistere neelucidate până acum. Care este explicaţia?

Spaţiul carpato-danubiano-pontic cuprinde multe locuri în care paranormalul se îmbină perfect cu legenda şi fenomenele naturale. Poveştile care circulă în jurul lor se pot transforma oricând î scenarii de filme. Nu doar Pădurea Baciului sau poteca de pe Jepii mici sunt atracţiile principale pentru amatorii de paranormal, România are şi alte locuri misterioase. Iar unele dintre ele sunt cât se poate de… adevărate.

La graniţa judeţelor Harghita şi Covasna, turiştii pot găsi una dintre cele mai frumoase destinaţii de vacanţă. Un loc plin de privelişti fermecătoare, în care se pot relaxa şi aventura, deopotrivă. Un loc mistic, cu proprietăţi miraculoase, unde se întâlneşte unul dintre cele mai ciudate fenomene din lume: localnicii ştiu exact cum va fi vremea cu patru zile înainte. Nu, nu este o altă legendă, ci un fenomen cât se poate de real. Unde se întâmplă acest lucru?

Este vorba despre Lacul Sfânta Ana, care s-a format în craterul stins al celui mai tânăr vulcan din România, acum aproximativ 42.000 de ani. Pentru că se alimentează doar din apă de ploaie, este şi foarte curat.

În zonă, rocile vulcanice emană o energie specială pe care o puteţi simţi imediat cum ajungeţi în zonă. Tot erupţiile vulcanice au dus şi la formarea Tinovului Mohos, o rezervaţie naturală unică. Aici puteţi intra doar cu un ghid autorizat pentru că veţi merge pe deasupra unui lac acoperit cu un strat gros de turbă. Luciul apei se întrezăreşte ici-colo, iar pe maluri sunt specii de plante carnivore.

Însă cel mai ciudat fenomen vulcanic are loc la zidul de sprijin al drumului care duce la lac şi care este folosit de localnicii care vor să ştie cum va fi vremea. Potrivit stirileprotv.ro, în el este o gaură, iar dacă gazul care iese din ea pişcă nasul înseamnă că presiunea atmosferică e în scădere. Prin urmare, vine ploaia. Gaura arătă cu 4 zile înainte cum va fi vremea.

Totodată, localnicii spun că lacul ar avea proprietăţi miraculoase:  oricine atinge apa e spălat de păcate de Dumnezeu.

GALERIE FOTO:

Sursa: http://www.one.ro/lifestyle/timp-liber/locul-din-romania-unde-oamenii-stiu-cu-4-zile-inainte-cum-va-fi-vremea-care-e-explicatia-fenomenului-14670563

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!