in

5 locuri spectaculoase din România pe cale de dispariţie

Peştera Munticelu, judeţul Neamţ – Situată în Rezervaţia Naturală Cheile Şugăului Munticelu, în apropiere de Cheile Bicazului, peştera nu este amenajată în scop turistic şi a avut de suferit din cauza vizitatorilor care au rupt din stalactite, şi-au scris numele pe pereţii peşterilor şi chiar au făcut focul în adâncuri.

Plaja de la Eforie Nord – Întreg litoralul românesc se confruntă cu aceeaşi problemă, eroziunea, însă turiştii care vor alege Eforie Nord ca destinaţie pentru vacanţa de vară s-ar putea să nu mai aibă unde să facă plajă.

Lacul cu nuferi din Băile 1 Mai – este una dintre cele mai importante arii protejate din România, pe pe cale de dispariţie. Lacul cu nuferi a rămas fără apă după ce proprietarii de pensiuni au folosit apa termală pentru confortul clienţilor.

Castanii comestibili din judeţul Bihor – 80% din castanii sălbatici din pădurea de lângă Dobreşti, unul dintre puţinele locuri din ţară unde aceştia mai există, s-au uscat.

Satul Beia din județul Brașov – Unul dintre cele mai frumoase sate săseşti din România se află în pericol din cauza tehnologiei moderne. Termopanul, ţigla de tablă, placajele cu polistiren şi finisajele kitschoase.


Sursa: one.ro

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!