in ,

ATRACȚII ȘI OBIECTIVE TURISTICE ILFOV

ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDEȚUL ILFOV. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din județul Ilfov.

Situat în partea sud-estică a țării, chiar în centrul Câmpiei Române, județul Ilfov este cel mai mic din România, având o suprafață de 1.593 km.

Municipiul București, reședința de județ și capitala României, este poziționat în partea central-sudică a județului și ocupă o suprafață de 228 km.

Județul Ilfov cuprinde 34 de așezări rurale și 8 orașe: Buftea, Otopeni, Voluntari, Bragadiru, Chitila, Măgurele, Popești-Leordeni și Pantelimon.

Cele mai frumoase locuri de vizitat, din județul Ilfov sunt: Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, Palatul Snagov, Mănăstirea Snagov, Rezervația Naturală Snagov, Palatul Știrbei, Mănăstirea Cernica, Mănăstirea Samurcășești, Mănăstirea Căldărușani și Ruinele Mănăstirii Chiajna.

Mănăstirea Samurcășești se află în localitatea Ciorogârla, la 20 km distanță de București, și este singurul lăcaș de cult ortodox din țara noastră care adăpostește 3 altare.

Pădurea Snagov din comuna Snagov, Județul Ilfov

Lacul si Padurea Snagov se gasesc la aproximativ 35 de kilometri de Bucuresti, pe autostrada ce leaga Capitala de Ploiesti.

Mănăstirea Pasărea din comuna Brănești, județul Ilfov

Situata foarte aproape de Bucuresti, la sase kilometri de localitatea Cernica si la 17 kilometri de Capitala pe drumul national Bucuresti-Calarasi.

Mănăstirea Cernica din comuna Cernica, județul Ilfov

Foarte aproape de Capitala, Manastirea Cernica este vizitata zilnic de mii de turisti aflati in apropiere, cunoscandu-i capacitatile sale miraculoase.

Mănăstirea Chiajna din comuna Chiajna, județul Ilfov

Manastirea Chiajna este o veche mânăstire ortodoxa aflata in partea nord-vestica a localitatii Bucuresti.

Mănăstirea Samurcasesti din comuna Ciorogârla, județul Ilfov

Denumita si Manastirea Ciorogarla, Manastirea Samurcasesti este o manastire ortodoxa din Romania situata in comuna Ciorogarla, judetul Ilfov.

Palatul Mogoșoaia din comuna Mogoșoaia, județul Ilfov

Comuna Mogoşoaia din judeţul Ilfov este păstrătoarea stilului architectural specific românesc.

Mănăstirea lui Vlad Țepeș din comuna Snagov, județul Ilfov

Una dintre cele mai vechi locatii de cult din Bucuresti, manastirea Snagov a devenit celebra odata cu inmormantarea lui Vlad Tepes in interiorul sau.

Palatul Barbu Stirbei din orașul Buftea, județul Ilfov

Palatul Barbu Stirbei se gaseste in Buftea, la 20 de kilometri de Bucuresti.


Sursa: locuridinromania.ro

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!